Gastcolleges en workshops in Twente

workshop Nicole Tanke van www.linesareeverywhere.com

Gastcolleges en workshops in Twente

Lines Are Everywhere, lijnen zijn overal. Lijnenspel, patronen en details. Ik gebruik ze dagelijks in mijn composities. Als architectuurfotografe fotografeer ik in opdracht voor bedrijven uit de architectuur- en bouwbranche. Met mijn foto’s laat ik mensen op een andere manier naar hun gebouwen of producten kijken. Ook mijn vrije werk, de abstracte fotokunst die ik maak, nodigt uit om je zintuigen te gebruiken, om stil te staan en de schoonheid van het alledaagse te zien. Deze manier van kijken wil ik tijdens mijn gastcolleges en workshops ook overbrengen.

Mijn dagelijkse opdrachten als architectuurfotografe afgewisseld met het creëren van abstracte fotokunst en het geven van deze gastcolleges en workshops verrijken mijn leven als fotografe. De verscheidenheid aan werkzaamheden geven mijn vak de diversiteit die ik nodig heb om het beste uit mijzelf te halen.

Goed kijken kun je leren!
Het overkoepelende doel van mijn gastcolleges en workshops is inspireren. Daarnaast wil ik heel veel praktijktips meegeven. Goed kijken kun je leren! Zien doen we dagelijks met onze ogen. Toch is dat niet hetzelfde als goed kijken. Goed kijken is de kunst van het vinden van dé essentie van je foto-onderwerp. Goed kijken is afhankelijk van tijd, voorstellingsvermogen, anticiperen en informatie.

Goed kijken kost tijd. Misschien is tijd wel dé basisvoorwaarde voor goed leren kijken. In ons dagelijkse leven zijn we veel te gehaast.

Wanneer ontstaan de meest creatieve foto’s? Vaak als je even de rust neemt om gewoon te gaan zitten en rond te kijken. Ineens valt het oog op eindeloos veel interessante mogelijkheden.

Gastlessen
Ik leg in mijn gastlessen de focus op inhoud en deel mijn kennis en ervaring. Hierdoor zijn deze gastlessen en hoorcolleges interessant en leerzaam voor onder andere scholieren en studenten van onderwijsinstellingen of culturele instellingen in Twente.

Workshops
In tegenstelling tot in een gastcollege is een workshop erg praktijkgericht en ga je in mijn workshops ook echt zelf aan de slag. Mijn workshops zijn voor mensen die de wereld anders willen leren zien door fotografie. Voor iedereen die betere foto’s wil leren maken met zijn/haar smartphone. En voor de groep mensen die meer wil weten over Architectuurfotografie. Mijn workshops zijn echt concrete en praktische trainingen geschikt voor:

•             Voortgezet onderwijs
•             MBO, middelbaar beroeps onderwijs
•             Hogescholen, HBO
•             Culturele instellingen
•             Beeldende kunst instellingen
•             Volksuniversiteit

Lines Are Everywhere heeft drie praktische en inspirerende workshops ontwikkeld voor leerlingen.

Workshop 1: Leer de wereld anders zien door fotografie

Workshop 2: Smartphone fotografie: Leer betere foto’s maken met je smartphone

Workshop 3: Architectuurfotografie (theorie en vooral veel praktijk)

De doelstellingen van deze workshops zijn: 

  • een nieuwe blik op de wereld ontdekken
  • anders en beter naar de wereld om je heen leren kijken (je blik verbreden)
  • inspireren!
  • betere composities maken met je smartphone of spiegelreflex (verschil maakt niet uit, het gaat om het zien)
  • jezelf vertragen en in rust meer zien en observeren
  • plezier

Resultaat gastcollege en workshop

Als je mijn gastcollege en/of workshop hebt gevolgd dan heb je handvatten gekregen om de mooie elementen uit je ‘normale leven’ te zien. Je ontdekt vooral hoe leuk het is om te zien dat het beter kijken een blijvend cadeau voor jezelf is. En dat je vanaf nu anders gaat kijken naar jouw normale leven en de plekken waar je je bevindt.

Praktisch
De gastcolleges en workshops vinden plaats op de (onderwijs)locatie in Twente. Dit kan binnen, maar ook buiten (afhankelijk van de weersomstandigheden). Neem contact op om meer info te ontvangen over de Lines Are Everywhere workshops en gastcolleges. Het is mogelijk om een traject of programma op maat te laten maken. Deze kosten zijn afhankelijk van het aantal mensen, de frequentie en de doorlooptijd.

error: Content is protected !